de berini's poster afgelopen

De Berini's

Theaterprogramma's:
1989-1992 "Het naadje van de kous"
1992-1994 "Groeten uit Rotterdam"
1994-1996 "Almondestraat 53a"
1997-1998 "Onbekend terrein"
1999-2001 "Negerzoenen"
2001-2003 "Sloophamer"
2003-2005 "Noorderstil"
2005-2006 "En nou is het afgelopen"
2010 "Opgevoerd"

Discografie:
1988 Live!
1990 Kousen met Naad
1993 Groeten uit Rotterdam
1995 De Straat
1998 Onbekend Terrein
1999 Zoenen
2002 Sloophamer
2003 Noorderstil

Video:
1992 Kousen met naad
1993 Groeten uit Rotterdam
1995 De Straat
1996 Almondestraat 53a
2000 Negerzoenen

DVD:
2006 Het Beste Van De Berini's

Boek:
1999 Kop houwe en geniete! (ISBN 90 6005 478 4)

TV:
1991 Kindertelevisie voor Veronica; 26 afleveringen "Mijn eerste keer"
2003 TV-registratie "Sloophamer" door TV-Rijnmond
2006 TV-registratie "En nou is het afgelopen" door TV-Rijnmond

Prijzen:
1995 Nationale Scheveningen Cabaretprijs

de berini's 2

De Berini's zijn geen Italianen, De Berini's zijn Annie en Harrie de Bruin, (= Marjolein Meijers en Hans Kemeling), een stel uit Rotterdam. Artiesten met een 'nummer'. Denk aan de jaren vijftig; rock'n roll, Harley Davidsons etc.

In het begin maakten de Berini`s uitsluitend teksten op bestaande rock en Roll muziek uit de USA. Maar ze hadden nog geen naam voor hun duo. Duo handje contantje leek ze wel leuk, maar dat viel iets teveel in de gaten.Trio Kmizzurreen bleek te flauw. De Chariloos was te Rotterdams. De Cadillacs leek Annie wel wat. Maar neen. Har was het er niet mee eens. In de vijftiger jaren had je wel Rock en Roll muziek in Nederland, maar nog lang geen Cadillacs. Toen was de suiker op de bon en reden ze nog op brommertjes.

"Nou,"sprak Annie,"dan noemen we ons naar een brommert!"
Dat leek Har niets, maar na enig aandringen vonden ze de oplossing.
De BERINI, een Rotterdamse brommer die vanaf 1949 bereden werd in REO (Rotterdam en omstreken). Ze komen uit op een brommer van Rotterdams fabrikaat, jawel: De Berini!

Van tussen de schuifdeuren in cafes en kleine zalen drong dit 'muzikaal volkstheater' door tot de grote zalen. Op 27 mei 2006 speelden Marjolein Meijers en Hans Kemeling hun laatste voorstelling met 'En nou is het afgelopen'. Na 21 1/2 jaar het theaterduo De Berini's te hebben gespeeld namen Meijers en Kemeling afscheid van elkaar.

de berini's oude foto


de berini's opgevoerd

De Berini's Opgevoerd (2010)

"Opgevoerd" is de titel van het programma, waarmee Marjolein Meijers De Berini's nieuw leven inblaast. Ruim 5 jaar na het afscheid. Het begon weer te kriebelen. Hans Kemeling, beter bekend als Harrie, heeft een definitieve keuze gemaakt voor een rol achter de schermen. Meubel- en decormaker. En in Bob Fosko vond Marjolein een nieuwe partner om gezamenlijk door de snoeptrommel van de mooie muziek te schuimen. Er bleek een opvallende en veelbelovende, gezamenlijke interesse. Voor Fosko, naast zanger ook acteur, is de combinatie ideaal.


YouTube
YouTube

YouTube
YouTube

met dank aan Paul
http://afrikaanderplaats.nl/hetidee/home.htm

terug naar boven